Date/Time
Date(s) - 08/04/2018
15:00 - 18:00

Location
Cultuurhuis Heerlen

Categories


Zondag 8 april een bluesmatinee in het Cultuurhuis Heerlen. Een bluesmatinee om 100% vast te pinnen in jouw agenda. Boo Boo Davis (USA) komt terug naar Limburg voor een exclusief concert in het Cultuurhuis.  De in Maastricht woonachtige blueszangeres/gitariste Alaska zal het voorprogramma verzorgen.

Boo Boo Davis is een fenomeen en een overlever die behoort tot de laatste generatie van muzikanten die hun muziek nog direct baseren op een hard leven in de Mississippi Delta.  Ondanks het feit dat hij analfabeet is heeft hij, samen met zijn ‘guiding spirit’ Dave, toch een manier gevonden om zich staande te houden in de moderne wereld.

“The blues helps me to keep my spirit high and survive day-to-day life. It deals with all the basic raw elements of life; good and bad, plain and simple.”

Samen met zijn twee muzikanten heeft hij sinds 2008 vijf releases uitgebracht en bijna 400 concerten gedaan in meer dan twintg verschilledende europese landen.

 

In het voorprogramma zal Alaska optreden.  Deze in Maastricht woonachtige blues-zangeres/gitariste speelt en zingt de rauwe akoestische blues uit de Mississippi Delta op een authentieke manier. Naast de (Mississippi- delta) blues van Fred McDowell, Robert Petway, Skip James en Muddy Waters komen eigen nummers aan bod. Bijzonder is haar slidespel op de resonatorgitaren. Alaska heeft opgetreden binnen de blues scene in Slowakije, Tsjechië en Nederland, inclusief live radioshows (Livin’ Blues radio 010FM) en festivals (Livin’ Blues Festival in Slowakije, C-blues Festival en Pa’s Rock Festival in Heerlen). Zij was finaliste van de Brul-contest 2014 in Heerlen.

De entree bedraagt € 15 // Reserveren kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal kaarten).