Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, wolk en tekst

Gitarist/bandoprichter/componist Jan Wouter Oostenrijk verwierf internationale bekendheid als gitarist en toerde met zijn Maghred Jazz en Sharqi Blues formatie door heel Noord Afrika.

Nieuw is zijn omgebouwde kwarttoon gitaar waarmee hij de authentieke Sahara sounds naar Nederland brengt. Versterkt met de Syrische top zangeres Shaza Hayek neemt de band je mee op een onvergetelijke trip. Ze spelen stukken van hun nieuwe album “We Are Connected’’ en eigen bewerkingen van Arabische klassiekers.

Op het album “We are connected” laat Oostenrijk zijn unieke ‘quartertone’-gitaar spreken en gebruikt hij elementen uit de Noord-Afrikaanse muziek die hij vermengt met progressive rock om zo een heel bijzonder geheel te creëren. Oostenrijk heeft een speciaal doel met “We Are Connected”: verbinden. “Deze tijd vraagt om een positief geluid. Met onze muziek en samenwerkingen laten wij horen en zien dat het anders kan. Wij verbinden, dat is de kracht van muziek”, aldus de gitarist die in 2016 door het muziekblad “Guitarist” genomineerd werd voor de titel “beste gitarist van de Benelux”.

De band:

Shaza Hayek– vocals, Modar Salama– percussion, Tuur Moens-drums, Marco van den Akker– fretless bass , Jan Wouter Oostenrijk – 1/4 tone gitaar

==============================================================================

Entree en Tickets

Aanvang 20.30 u // Entree: € 16 / 13,50 (Early Bird Tickets via online ticketservice // de eerste 30 tickets only!)

Reserveren kan ook en wel via info@ap-artevents.nl (eerste 30 reserveringen à € 13,50)

==============================================================================

Luister hier naar een presentatie van Jan Wouter Oostenrijk’s “Electric Quartertone Guitar Trio”  bij VPRO’s “Vrije Geluiden” .   Voor het concert in het Cultuurhuis Heerlen worden de Syrische zangeres Shaza Hayek en percussionist  Modar Salama aan dit trio toegevoegd.