Image result for doug macleod

Vrijdag 22 november mogen we een zeer groot artiest verwelkomen.   Op het gezamenlijk fiche van Roots Unlimited en Ap Art Events prijkt de naam “Doug McLeod”.   Hij zal ikhv zijn Europatour een exclusief concert in Maastricht geven in het Magisch Theatertje aan de Molenweg 4, Maastricht (wijk Amby) .

Entree: € 15.  Reserveren: info@ap-artevents.nl 

 

 

Doug McLeod

Doug McLeod (USA) won meerdere bluesawards. De meest recente award ontving hij voor zijn laatste album “Break The Chain” (acoustic blues album of the year in the USA).  Zoals de meeste grote bluesartiesten ademt Doug McLeod zijn muziek. Zijn songs zijn één met Doug McLeod’s leven en zijn.  Doug McLeod staat bekend om zijn onge-evenaarde songwriting, zijn uitmuntende gitaarspel, zijn warme, soulfulle stem en zijn zeer onderhoudende storytelling.  Zijn onlangs uitgebrachte album “Break the Chain” is naar onze mening zijn sterkste album tot dusver en spreekt meer dan boekdelen over de grote klasse van deze singer-songwriter/gitarist.  De songs op dit album zijn zeer persoonlijk en universeel tegelijk.  Zowel humorvol, soulfull als soms ook satirisch en bovenal subliem.

De titelsong “Break The Chain”  focust op het doorbreken van de cyclus van familie-geweld en mishandeling.  De song heeft een helend karakter en is opgedragen aan alle hulpverleners die helpen om familie-geweld en mishandeling te voorkomen en te behandelen.

Doug McLeod tourt wereldwijd en schrijft en zingt op een originele manier over zijn eigen leven en ervaringen. Zowel in zijn thuisland als ook on the road.  Hij was in de leer bij oude meesters en zet de traditie voort naar een nieuwe generatie.

Doug McLeod deelde podia met grote namen als George ‘Harmonica’ Smith, Big Joe Turner, Pee Wee Crayton, Eddie ‘Cleanhead’ Vinson, Lowel Fulson en Big Mama Thornton.  Over de laatste 30 jaar bracht deze gigant maar liefst 21 albums uit, inclusief enkele live albums en verzamelaars.  Zijn songs worden gecoverd door grote namen als Albert King, Albert Collins, Joe Louis Walker en Eva Cassidy.   

Kortom:  een man met een CV van hier tot Tokyo.   Laat de muziek spreken en weet dat je er bij moet zijn als je van de betere blues’n roots houdt.