Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 03/03/2018
21:00 - 23:00

Location
Magisch Theater

Categories


Zaterdag 3 maart 2018 een wel heel bijzondere Magic Music Night in het Magisch Theatertje aan de Molenweg 4 in Maastricht (wijk Amby).  Op onze bill staat zanger/gitarist/story teller “JP den TEX”, …  een van dé grote iconen uit de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. 

In april 2017 is zijn laatste plaat “Wolf”  verschenen.  Zijn inmiddels 22ste (!!!) album.  Beneden een overzicht van het hele oeuvre van deze doorgewinterde popmuzikant.  Met het verschijnen van Wolf kiest hij er voor een tour te maken langs de kleine zalen/podia.  Een buitenkans die we met beide handen aangrijpen.  Een buitenkans tevens voor jullie hem in dit intieme Magisch Theatertje aan het werk te zien.  We zijn zeer verheugd hem in ons midden te hebben.

Beneden meer info en opnames uit het onuitputtelijke repetoir van deze bezielde artiest.

De entree bedraagt € 15 aan de kassa en € 13 via reservering. Reserveren kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste plaatsen)

 

 

IMPRESSIES en OPNAMES – JP den TEX

 

“WAKE UP IN A DIFFERENT WORLD” –  van het album “WOLF” (2017)

“AMERICAN TUNE”- 2009

“MUDDY WATERS ON THE RADIO” –  hier hoor je JP den TEX als Storyteller (in English this time)

“The Man, The Woman and the Dog” – hier hoor je JP den TEX als storyteller in het Nederlands

 

 

Luister hier naar een interview van NPO – RADIO 5 met JP den TEX mbt zijn nieuwste album “WOLF”

http://www.nporadio5.nl/volgspot/gemist/audio/21301/jp-den-tex-over-zijn-nieuwe-cd-wolf

 

 

BACKGROUND JP den TEX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Pieter (later werd het simpelweg JP) waagde zich in de vroege zeventiger jaren als één der eersten aan een originele Nederlandse adaptatie van Amerikaanse countryrock. Wat ze tegenwoordig americana noemen, zat hem blijkbaar in het bloed. Geïnspireerd door o.a. Neil Young, The Band en de Britse groep Traffic verscheen in 1971 het spraakmakende album Little Heroes van de Bergense groep Tortilla, waarvan ook zijn zingende broer Emile deel uitmaakte.

Via deelname aan allerlei bands (waarvan Vitesse de bekendste is) belandde Den Tex, aan het begin van de tachtiger jaren, bij de platenmaatschappij van Radio Luxemburg. Daar begon zijn solocarrière als zanger/liedjesschrijver. Veel geprezen albums in zijn muzikale oeuvre zijn Heartbeat (1980), A Quiet Street In Paris (1986), Emotional Nomads (1998), Bad French (2007) en het klein gehouden Speak Diary (2011). Naar aanleiding van het studioalbum ‘Emotional Nomads’ maakte filmer Jindra Markus in 2005 een lange documentaire, die de achtergronden rond het tot stand komen van die cd belichtte. Van 2006 tot 2008 was Den Tex de muzikale coach van het bandje Wimpie en de Domino’s – een collectief van muzikanten met een verstandelijke beperking.

In 2013 publiceerde Uitgeverij In De Knipscheer Morgen Wordt Het Beter, een bundel korte verhalen waarin Den Tex met weemoed en ironie terugkijkt op zijn enigszins gefrustreerde jeugdjaren. Bijna gelijktijdig verscheen de live cd Storyteller – Live at Le Perron waarop een aantal van zijn mooiste liedjes werd samengebracht, geselecteerd door fans via Facebook. Inmiddels heeft Den Tex zich ook op het podium – onder meer door uitstapjes in het theater, waaronder de succesvolle tournee Op Weg Naar Huis met Kees Prins en Paul de Munnik (2007) – ontwikkeld tot verhalenverteller.

In 2015 bracht Cavalier Recordings in samenwerking met Stichting Vluchteling een single uit (One World) waarvan de artiestenopbrengst geheel ten goede kwam aan het lot van Syrische vluchtelingen.

 

 

DISCOGRAFIE JP den TEX

Tortilla 1971 groep: met Emile Den Tex; Henk Haanraads; Willem Schoone & Gerard Groothuis
The Attraction 1979 groepsproject met o.a. Emile Den Tex; Kees Maat & Jaap van der Sluis
Heartbeat 1980
Playtime 1981
Clever Fool 1983
So Low 1984
A Quiet Street In Paris 1986
Les Gueux – ‘After Hours’ 1993 groepsproject met Jan Robijns; Kees Maat; Christan Muiser & Bart de Ruiter
Blueville Serenade 1996 duo album (met Ake Danielson)
Emotional Nomads 1999
Hotel Yankee Tango 2001
La Jeune Fille Au Chewing Gum 2004
(The music that inspired) Emotional Nomads 2005 compilatie album
Bad French 2007
Op Weg Naar Huis 2007 met Paul de Munnik & Kees Prins
Op Weg Naar Huis / Live in Delft 2008 Livealbum /
met Paul de Munnik & Kees Prins
American Tune 2009
Speak Diary 2011
Storyteller – Live at Le Perron 2013
Morgen Wordt Het Beter 2013 boek met Cd
One World 2015