Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 15/09/2017
20:30 - 22:30

Location
Cultuurhuis Heerlen

Categories


foto van Ap Art Events.

I.s.m. Heerlen Jazz presenteert Ap Art Events het flamenco/crossover trio “Tiempos Nuevos” met de fabuleuze zangeres/(klassieke)gitartiste Maria Marin, de flamenco gitarist Edsart Udo de Haes (alom gezien als een van Nederlands beste gitaristen binnen zijn genre) en de onge-evenaarde jazzdrummer Jamie Peet die onlangs nog de sterren van de hemel drumde in het Cultuurhuis als drummer van het Jasper van ‘t Hof 4Tet.

Ze waren eerder te zien in het Cultuurhuis en zijn toen met zo veel lof ontvangen dat we vereerd zijn ze terug te halen deze vrijdagavond.

Een absolute must see voor elke flamenco- , gitaar- en crossover liefhebber.

Entree € 13 / 11 (via reservering of via de ticketservice van het CultuurhuisHeerlen). Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal gewenste kaarten).

TIEMPOS NUEVOS

foto van Ap Art Events.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiempos Nuevos is een initiatief van zangeres/klassieke gitariste Maria Marin en Edsart Udo de Haes, een van Nederlands allerbeste flamencogitaristen . Middels het project Tiempos Nuevos willen zij bij dragen aan de flamenco van morgen.Flamenco is een dynamische en complete muziekstijl die onze gevoelens direct deelt en ons temperament reflecteert. Het is altijd beinvloed door muzikanten uit de omgeving en veel muzikale stijlen pasten er binnen flamenco. Maar flamenco paste ook altijd al in andere, universele muziekstijlen: Debussy tot Miles Davis probeerden flamenco in hun muziek te vangen. Daarom is de flamenco van nu een andere dan die van vroeger.

Edsart en Maria onderzoeken oude en hedendaagse stijlen, maar willen flamenco van morgen spelen. Een nieuwe flamenco vanuit de invalshoek van een klassiek en universeel klankideaal. Ze willen een bijdrage leveren aan een flamenco zonder grenzen en clichés, door niet alleen te fuseren maar actief te zoeken naar een nieuw geluid en zich niet alleen te laten inspireren maar zichzelf ook als ‘inspirator’ te gebruiken.

De fundamenten van ‘Tiempos Nuevos’ zijn Edsart Udo de Haes (gitaar) en Maria Marín (zang/gitaar). Ze bestudeerden de traditiie, maar hebben ook andere stijlen als muzikale achtergrond. Beiden studeerden klassieke gitaar. In dit project nodigen Edsart en Maria op gelegenheid andere muzikanten of dansers uit die hun visie delen, ongeacht hun muzikale stijl. Vanavond is dat de sublieme (jazz)drummer Jamie Peet.