Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, tekst

Massada, de Molukse popgroep rondom oprichter Johnny Manuhutu, speelt zaterdag 7 november in poppodium NIEUWE NOR in Heerlen. Het optreden vormt onderdeel van een tour in het teken van het 40-jarig bestaan van Massada en het bijbehorende live-album Baronda waarop alle hits te horen zijn.

🏟️ In 1979 speelde Massada op Pinkpop en scoorde het een nummer-1 hit met Sajang é. Dit nummer is tot op heden het enige Maleis/Indonesisch getinte nummer dat in Nederland, maar ook o.a. in Duitsland en België in de hitlijsten kwam. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock/Percussion Rock betiteld. Massada pionierde door de combinatie van verschillende muzieksoorten en het uitgebreide percussie-instrumentarium.

Als erkenning voor hun pioniersrol ontving Massada in 1979 een Zilveren Harp 🏆 De jury schreef in haar rapport: “De muziek is gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, techniek, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament. Kwaliteit staat voorop.”

Massada bracht in 2018 de dubbel-cd/dvd M40years Baronda Live uit 💿 Hierop staan alle grote hits. Het live-optreden begin november zullen in het teken staan van dit album; met een concert van ruim 2 uur brengt de 11-koppige band een doorsnede van haar repertoire.

 

Check de ticketlijn voor tickets:

https://shop.eventix.io/62eb4b0a-f5af-4db8-a2e0-8a2c17e3c6c7/tickets