Multi-instrumentalist Marius Preda is bekend van zijn samenwerking met o.a. het Rosenberg Trio, Mike Stern, Flairck, De Basily Family, Robby Lakatos, André Rieu en het Nederlands Filharmonisch Orkest.

Deze geniale artiest beheerst vrijwel alle instrumenten maar legt zich met zijn eigen MISSION CIMBALOM TRIO met name toe op de cimbalon (naast piano en accordeon). Wereldwijd is hij (zover bekend) de enige cimbalist die zich in de jazzwereld op hoog niveau doet gelden.

“Marius is a gift from God for our own enjoyment– (Arturo Sandaval)

“Marius Preda is one of the best musicians I have ever worked with thruoghout my whole music career” – (Vladimir Cosma)

 

Het MISSION CIMBALON TRIO… dat zijn:

Marius Preda : Cimbalon, piano, accordeon
Joris Teepe – Bass
Owen Hart Jr Drums

 

De entree bedraagt slechts € 10 (vaste prijs).

Reserveren wordt aanbevolen en kan via info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam , tel.nr + aantal kaarten).  

 

 

MARIUS PREDA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De uit Roemenie afkomstige multi-instrumentalist Marius Preda (1977) kreeg op vierjarige leeftijd van zijn oma een cimbalon cadeau: een groot instrument, enige gelijkheid vertonend met de binnenkant van een piano, waarop gehamerd wordt met stokken. Al op zeer jonge leeftijd raakte Marius vertrouwd met dit grote instrument. Op zijn veertiende leidde dat tot toelating op de Roemeense Hogeschool “George Enescu”. Tijdens zijn studie trad hij in heel Roemenie op met diverse orkesten en werkte hij geregeld samen met zigeuner muzikanten, van wie hij ook viool en accordeon leerde spelen. In 1993, op zijn zestiende, werd hij naar Nederland gehaald door de beroemde panfluitist Nicolai Pirvu om in diens ensemble te komen spelen.


In Nederland werkte hij onder meer samen met het Nederlands Filharmonisch Orkest en als solist met het Combattimento Consort Amsterdam. Preda studeerde van 1995 tot 2000 vibrafoon en piano aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en is de enige echte jazz cembalist ter wereld. In 1998 nam hij zijn eerste solo cd op.
Van 1990 tot en met 2001 speelde hij als solist in de Flairck produktie ‘Symfonie van de Oude Wereld” en vervolgens speelde hij als solist bij het Rosenberg Trio.