Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en tekst

Alweer de vierde editie van de Noche de Flamenco in het prachtige Openluchttheater Valkenburg aan de Plenckertstraat 55a te Valkenburg.   Met ditmaal optredens van Labryénco (feat. Conchita) en Tiempos Nuevos (feat. Cristina Hall).

Entree: € 25 / € 20 (vroegboek)

 

Koop je ticket(s) via onderstaande link

https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/18671C6F1CE7/1

 

 

Tiempos Nuevos feat. Cristina Hall (dans) // zie de poster bovenaan deze pagina. 

©  Ernst van Loon Fotografie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gitarist Edsart Udo de Haes van Tiempos Nuevos wordt door velen gezien als de allerbeste in Nederland.

Samen met zangeres/ gitariste Maria Marín gaat hij op zoek naar flamenco zonder grenzen en clichés. Een Flamenco nieuwe stijl (Tiempos Nuevos).  Danseres Cristina Hall (Spanje) sluit perfect aan bij hun gedachtegoed.  Evenals Conchita Boon danst zij vrij, intuïtief en met veel gevoel voor dramatiek.

Het gezelschap wordt gecompleteerd door drummer Jamie Peet, een van de allerbeste allround (jazz)drummers in Nederland.  Luister beneden naar een mooie opname van Tiempos Nuevos met op drums deze Jamie Peet.

 

  

“White Bird”

 

 

Passie voor flamenco

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, een muziekinstrument bespelen

Voor Labryénco heeft gitarist Alain Labrie de beste muzikanten om zich heen verzameld. Live brengt dit gezelschap een spetterende show van flamencogitaar, groovy percussie, warme fretloze bas, virtuoze viool, krachtige, passievolle zang en wervelende dans.

Labryénco is de flamencoband opgericht door de gitarist/componist Alain Labrie. Labrie mixt al jaren succesvol flamenco en pop- en wereldmuziek met o.a. Les Charmeurs, Luzazul en da Gaia, maar gaat met Labryénco helemaal terug naar zijn flamenco-roots.  De muziek is een overweldigende mix waarin naast moderne flamenco ook flarden van jazz, klassiek en Arabische muziek te horen zijn.

foto: Alain Labrie en Conchita Boon (fotograaf:  Remy Wulms © )

 

Goede recensies

Labryénco’s eerste cd Calle Ventana werd unaniem lovend ontvangen.  De onlangs uitgebrachte tweede cd La Penúltimakreeg als ‘slechtste’ een viersterrenrecensie en meerdere keren vijf sterren van onder andere De Bassist en Musicmaker. Live brengt dit gezelschap een wervelende en spetterende muzikale show, waarin het publiek wordt meegesleept in hun passie voor flamenco.

Luister en kijk hier naar een compilatie van het optreden van Labryénco in het Openluchttheater in de zomer van 2017 (met danseres Conchita)

 

Musici

Alain Labrie (zang/composities)
Franklin Heijligers (fretloze bas)
Antal Steixner (percussion)
Jaro Stulrajter (viool)
Falu de Cadiz (zang)
Conchita Boon (dans / zie foto van Remy Wulms ©©©)

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, schoenen en nacht