Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 28/07/2018
20:30 - 23:30

Location
Openlucht Theater Valkenburg

Categories


foto van Ap Art Events.

Na 2 succesvolle edities (2016 en 2017) organiseert Ap Art Events op ZATERDAG 28 juli de derde editie van de jaarlijkse Noche de Flamenco in het wonderschone Openluchttheater Valkenburg. Op het programma staan optredens van het John Fillmore Quartet (feat. zanger Falu de Cadiz en danseres Jorinde Cielen), Grupo el Periquin feat. danseres Conchita en Flamencosa.

Drie zeer gepassioneerde flamenco optredens van de allerbovenste plank met danseressen waar de vonken van af spatten. Wat wil je op een warme zomerdag nog meer in dit prachtige Openluchttheater Valkenburg?

Tickets kosten € 22,50. Vroegboektickets (max 150) kosten € 17,50

 

Kaarten zijn te bestellen via deze link:

https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/facebook/event/399DAEEDC053/1

 

foto van Ap Art Events.

© Jos Göritzer (genomen tijdens de Noche de Flamenco 2017 in het Openluchttheater Valkenburg)

 

John Fillmore Quartet (ESP/UK/NL)

Dit internationale gezelschap speelt een spannende mix van pure en moderne flamenco. Zo is er een prominente rol voor zang, palmas en gitaar weggelegd, maar wordt er eveneens gebruik gemaakt van instrumenten zoals de fretloze basgitaar en de tabla. De muzikanten dagen elkaar continu uit om het beste uit zichzelf te halen. Danseres Jolinde Cielen gooit nog een schep kolen op dit toch al gepassioneerd brandend vuur.

Bezetting:

John Fillmore (UK): flamenco gitaar
Ron van Holland (NL): percussie
Franklin Heilijgers (NL): fretloze basgitaar
Falu de Cádiz (Spanje): zang en palmas
Jorinde Cielen (NL): dans

 

Grupo El Periquin (ESP/NL)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El Periquin heeft 5 zeer goed ontvangen cd’s op zijn naam staan en tourt al 25 jaar langs gerenomeerde theaters in o.a. Spanje, Noord Amerika, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Finland, Portugal en Marokko. Hij werkte o.a. samen met Carmen Cortes, Ana Fargas, Sabu Porrina, Yeye de Cadiz en Yelsey Heredia.

Ook wordt hij veel gevraagd vanuit de jazz-scene en deelde hij het podium met o.a. het Rosenberg Trio, Laura Figi, Cor Bakker, Martin Verdonk, de Gypsy Boys en Izaline Calister.

Al jaren werkt hij samen met danseres Conchita Boon die vorig jaar al schitterde in het Openluchttheater Valkenburg met Labryénco. Enkele van Conchita’s prachtige dans-choriografieën, begeleid door deze El Periquin, zijn op Youtube te zien.

Bezetting:

El Periquin: gitaar

Rodrigo Cordeiro: percussie
Conchita: dans
Franklin Heijligers: fretloze bas
Falu de Cadiz: zang

 

 

Barraka (Sequiriya) – El Periquin “De Madrid Al Cielo”

 

Michael Jackson’s “Human Nature” — El Periquin en Conchita Boon (gitaar en dans)

Choreografie: Conchita Boon

 

Flamencosa (NL/ESP)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De aangrijpende flamenco-muziek en de diepe achtergonden van deze cultuur leerden zangeres/gitariste Annemiek Kusters luisteren naar de stem van de ziel. Haar stem leerde zingen en sindsdien klopt haar hart mee in het compas van de Flamenco.

Annemiek Kusters: gitaar en zang
Monique Peelen: dans