Dan Tuffy

Zaterdag 4 april een Roots Unlimited Night in het Magisch Theatertje met singer-songwriter /storyteller/ gitarist/producer Dan Tuffy (Australië) Hij zal deze avond zijn tweede Songs from Dan album “Letters of Gold” presenteren (de opvolger van het gelijknamige, eerste album “Songs from Dan”).  Een rootsnight in de meest pure zin.  Hij wordt begeleid door zijn vaste bassiste Madelief van Vlijmen en de binnen de rootsscene zeer gewaardeerde slide-gitarist BJ Baartmans.   Dit concert komt tot stand i.s.m. de Stichting Roots Unlimited (zie www.rootsunlimited.nl voor meer info over deze stichting die zich ten doel stelt in Maastricht en de euregio door het jaar heen roots muziek te promoten en naar een hoger level te tillen).

ENTREE

De entree bedraagt € 17/14 (via reservering).  Reserveren aanbevolen:  info@ap-artevents.nl (ovv naam, telnr + aantal gewenste kaarten).

 

Dan Tuffy (Australië)

De inmiddels twintig jaar in Wageningen residerende Australische singer-songwriter is als bassist bekend van de uit zijn geboorteland afkomstige indiefolkformatie Wild Pumpkins At Midnight (1984-1998), als zanger/gitarist van het Wageningse ruwhouten americana trio Big Low (2002-2014) en als gitarist van het balkankwartet Parne Gadje (2002-heden). “Songs From Dan” is geen tribute-verzamelaar, zoals de titel leek te suggereren, maar een verzameling van zijn allerbeste, nieuwe liedjes waar de NS de stiltecoupes voor in het leven hebben geroepen om in alle rust via je koptelefoon van te genieten. Dan Tuffy is zo’n artiest, waarbij het muisstil om je heen moet zijn als hij zijn akoestische gitaar bespeelt en praatzingend met een intens gevoel zijn ingetogen, verhalende liedjes brengt. Zijn liedjes zouden prima rond een kampvuur passen, daar waar nog naar verhalen wordt geluisterd.  We zullen vanavond traditiegetrouw een mooi kampvuur branden in de aangrenzende weide van het Magisch Theatertje om in de juiste stemming te komen en te blijven voor een mooie avond vol prachtige songs, storytelling en muziek.