Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 30/07/2017
16:00 - 18:30

Location
Openlucht Theater Valkenburg

Categories


 

ZONDAG 30 juli komt het fabuleuze gypsy-swing trio THE ROSENBERGS voor een exclusief concert naar het prachtige Openluchttheater Valkenburg aan de Plenkstraat 51a in Valkenburg.

Dit trio bestaat uit Johnny Rosenberg (gitaar/zang), Mozes Rosenberg (gitaar) en Sani van Mullem (contrabas).  Zij vormen de meest talentvolle jonge generatie Rosenbergs (bekend van het wereldbefaamde Rosenberg Trio).

Beneden meer info over deze magistrale musici.  Kijk op www.openluchttheater-valkenburg.nl voor meer info over dit bijzondere openluchttheater.

Entree: € 17,50  // Vroegboektickets :  € 12,50  (beperkt aantal)

 

Bestel hier uw kaarten :

https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/3173B5B85FF4/1

 

 

THE ROSENBERGS

The Rosenbergs zijn vanuit verscheidene achtergronden bijeengekomen en brengen moderne jazz ennatuurlijk ook standards uit het repertoire van Django Reinhardt.

Nieuw en fris is de vocale bijdrage van de begaafde jazz-zanger Johnny Rosenberg als hij zingt uit hetGreat American Songbook.

Dat ze er zin in hebben blijkt uit de voortvarende uitgave van hun debuutalbum “Obsession” (Sinti Music Records). De virtuoos spelende solist van het trio, Mozes, komt uit de gerenommeerde Rosenberg familie. Als kleine jongetje ontmoette hij Paco de Lucia en kreeg een masterclass van Joe Zawinul. Als gastmuzikant is hij veel gevraagd. Mozes speelde met het Rosenberg Trio o.a. de Family Tour. Hij neemt nog regelmatig de solopartijen van zijn broer Stochelo over.

Johnny Rosenberg is ritmegitarist en zanger. Ook hij begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en heeft furore gemaakt met Jimmy Rosenberg in de Gipsy Kids en Sinti. Zij stonden o.a. in het voorprogramma van James Brown. Johnny heeft met zijn Trio Johnny Rosenberg deelgenomen aan het Nationaal Songfestival met een zelfgeschreven nummer waarmee hij derde werd.

Hij schitterde eveneens in The Voice. Zijn trio werd veel gevraagd op internationale festivals in Engeland, Tsjechië, Hongarije, Zweden, Oostenrijk enz.

De ritmesectie wordt gecompleteerd met de bassist Sani van Mullem. Theaterbekendheid kreeg hij met de Gipsy Boys en pianist Jan Vayne. Zijn baspartijen zijn fenomenaal en dat liet hij horen op de cd “Ready’n able” met Stochelo en Mozes Rosenberg. Dat leverde hen een tour op door Frankrijk met een dertigtal optredens. Johnny & Mozes Rosenberg maakten in 2009 een start met moderne Jazz. De akoestische gitaar werd afgewisseld met de elektrische jazzgitaar. In deze bezetting waren ze enkele malen te horen op het festival van de Edison Awards. Dat leidde tot een concertreeks met de pianist Rob van Bavel in een een tour van Jazz-Impuls.

Joke Bruis en Frits Landesberg vroegen Sani van Mullem en de Rosenbergs eveneens voor een theatertour en brachten met hen de cd “On the Road” uit.

En in het afgelopen theaterseizoen (2013-2014) waren er succesvolle concerten met The Rosenberg Trio.

Absoluut hoogtepunt van Masters of Swing in 2015 is het concert op het Django Reinhardt Memorial in Augsburg, dat integraal uitgezonden werd door BR Klassik Jazztime.

In 2016 verschijnt daarvan het Cd album. Voor het theaterseizoen 2015-2016 toeren ze met The Rosenberg Trio in ‘La Familia’ met de release van het gelijknamige CD album.

 

The Rosenbergs: Mozes Rosenberg: sologitaar, Johnny Rosenberg: ritmegitaar en zang, Sani van Mullem: contrabas