Date/Time
Date(s) - 08/09/2018
20:30 - 23:00

Location
Cultuurhuis Heerlen

Categories


Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, tekst

In 2015 vierden we het 100ste geboortejaar van Edith Piaf en was de muziek-theatervoorstelling Vive Piaf voor het eerst te zien in het Cultuurhuis Heerlen. Dat was een dermate succes dat we blij zijn jullie voor de 2de maal deze ode aan de legendarische Edith Piaf te presenteren

 

VIVE PIAF

Jazz-zangeres Nadja Filtzer kruipt in deze voorstelling in de huid van Edith Piaf

Vive Piaf vertelt het levensverhaal van Edith Piaf in muziek en verhaal, een muzikale reis van de Parijse bordelen tot uitverkochte concertzalen. Over Piaf’s grote en onmogelijke liefdes en over Edith ’s vrolijke ziel die gevangen werd in een tragische verslaving. De onweerstaanbare levensvreugde van ‘het meisje mus’ echoot door de voorstelling heen in nummers als La Foule, Padam Padam en Non je ne regrette rien, maar ook in Nederlandse vertalingen en minder bekende juweeltjes.

Nadja ; “Ik voel me aan Piaf verwant. We zijn klein van stuk en onze vaders, die we van jongs af aan hebben moeten missen, heten Louis. Met haar muziek kruip ik in haar huid, verbind me met haar melancholie, haar levenslust en vurig temperament.”

Bij het winnen van de publieksprijs Concours de la Chanson 2009 – Alliance Française noemde Liesbeth List de vertolking door Nadja van Piaf’s La Foule “Impeccable.”

Script & Regie: Arnost Kraus

 

Nadja Filtzer : zang en spel

Leo Bouwmeester : piano

Ger Wantenaar: accordeon

 

Entree: € 15 / € 13 (via reservering). Reserveren: info@ap-artevents.nl (o.v.v. naam, tel.nr + aantal kaarten).

 

 

Nadja Filtzer

Nadja blijkt een perfecte kopie van Edith Piaf;  qua timbre, stem en mimiek.  De rol van deze passionele Francaise is haar op het lijf geschreven en je voelt tijdens deze voorstelling haar verbondenheid op alle fronten. Vol verve brengt Nadja het levensverhaal van Piaf. Een levensverhaal dat gekarakteriseerd wordt door het harde doorleefde artiestenleven, doorzettingsvermogen, de vreugde en het verdriet. De kracht van de voorstelling ligt  in de uitgekiende dialogen, de sterke muzikale arrangementen, de intimiteit en de interactie met het publiek. Maar vooral ook de emotie die zich uit in zowel ontroerende als hilarische momenten die er letterlijk en figuurlijk zijn ingebreid, zonder een steek te laten vallen.  Het publiek voelt haarfijn haar band met de brutale Piaf aan, die Nadja uitstekend weet vover te brengen. Nadja brengt in perfect Frans Piafs grote successen ten gehore, zoals ‘La vie en rose’, Padam Padam, La Foule en natuurlijk ‘Non, je ne regrette rien’. Kippenvel in de zaal als Nadja ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel vertolk.  Vive Piaf is hartverscheurend; een waar genot en een aanrader op alle fronten waarop je direct verliefd wordt, ook als je Edith Piaf niet kent.