• Basily Gipsy Band - Openluchttheater Brunssum - Zondag 8 augustus - Aanvang 16 u

Basily Gipsy Band - Openluchttheater Brunssum - Zondag 8 augustus - Aanvang 16 u

De gipsy-jazz formatie Basily laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Oorspronkelijk is Basily begonnen als pure vertolker van de hot club de France traditie. Heden ten dage heeft Basily een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeunerinvloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumpresence en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen.

Met de originele Hot Club de France bezetting wordt The Basily Gipsy Band gezien als een van de beste en origineelste gipsy formaties van deze tijd.

Een optreden van Basily staat altijd garant voor een daverend applaus en voor een spectaculair succesvol optreden!

In Nederland heeft de band op vrijwel alle jazzpodia gestaan en wereldwijd op grote jazzfestivals, waaronder het North Sea Jazz Festival, het Jak Festival in Indonesiƫ, het Django Reinhardt Festival in Samois-sur-Seine, het International Gipsy Festival in Oslo, de New Yorkse jazzclub Birdland en het Copenhagen Jazz Festival.

De leden van de Basily Gipsy Band zijn de vaders en ooms van de The Basily Boys: vier jonge gitaristen die in 2009 de halve finale bereikten van Holland's Got Talent.

Organisatie: Ap Art Events, i.s.m De Muziektrein

agenda

zo 8 augustus 2021 16:00-18:00u
Openluchttheater Brunssum