• Zaterdag 4 juni 2022 - Film DJANGO + The Rosenbergs in Concert - Royal Theater Heerlen - 19-23.30 u
  • Zaterdag 4 juni 2022 - Film DJANGO + The Rosenbergs in Concert - Royal Theater Heerlen - 19-23.30 u
  • Zaterdag 4 juni 2022 - Film DJANGO + The Rosenbergs in Concert - Royal Theater Heerlen - 19-23.30 u
  • Zaterdag 4 juni 2022 - Film DJANGO + The Rosenbergs in Concert - Royal Theater Heerlen - 19-23.30 u

Zaterdag 4 juni 2022 - Film DJANGO + The Rosenbergs in Concert - Royal Theater Heerlen - 19-23.30 u

Zaterdag 4 juni 2022 een primeur. Ap Art Events organiseert een avondvullend programma in het Royal Theater in Heerlen. Aanvang 19 u starten we ism Filmhuis de Spiegel met de film DJANGO (over de legendarische Django Reinhardt). Na afloop zullen de MASTERS OF SWING THE ROSENBERGS optreden

Het belooft een hele bijzondere avond te worden19.00 u - 21.00 DJANGO

De film vertelt het verhaal van de in België geboren Franse Sinti-gitarist Django Reinhardt. In 1943 bevindt Django zich in het bezette Frankrijk en hoewel de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog de zigeuners vervolgen laten ze hem met gerust en vragen ze hem zelfs om te komen optreden in Berlijn. In plaats van op het aanbod in te gaan besluit hij te vluchten naar Zwitserland. Hij brengt ondertussen zijn tijd door in Savoie en Haute-Savoie, meer bepaald in Thonon-les-Bains.


21.00 u - 23.00 u THE ROSENBERGS (MASTERS OF SWING)

Johnny Rosenberg, Mozes Rosenberg en Sani van Mullem vormen de nieuwe talentvolle jonge generatie van de Rosenberg familie. The Rosenbergs zijn vanuit hun Sinti achtergrond bij elkaar gekomen en spelen al van kinds af aan dagelijks gitaar met elkaar. Hun roots liggen bij Django Reinhardt. The Rosenbergs verstaan de kunst om songs dusdanig te bewerken dat er aantrekkelijke, verfrissende, eigentijdse Gipsy Jazz ontstaat met Spaanse invloeden.

Naast het bekende repertoire van Hot Club de France geven zij hun eigen swing aan klassiekers van Gershwin tot virtuoze bewerkingen van grootheden als Charles Aznavour en Frank Sinatra. Verrassend is de vocale bijdrage van begaafd jazz-zanger Johnny Rosenberg met zijn repertoire uit het Great American Songbook. Met hun albums “Obsession” en “Masters of Swing” bewijzen The Rosenbergs dat ze inmiddels tot de absolute wereldtop behoren in hun genre.

Mozes Rosenberg

De virtuoos spelende lead gitarist van het trio is de jongste broer van Stochelo Rosenberg, Mozes. Van zijn beroemde broer en grote voorbeeld, leerde hij al jong de fijne kneepjes van het vak. Als jongetje ontmoette hij Paco de Lucia en volgde een masterclass van Joe Zawinul. Inmiddels behoort hij tot de meest befaamde gitaarsolisten ter wereld en is hij veelgevraagd gastmuzikant, o.a. bij Het Rosenberg Trio in de Family Tour.


Johnny Rosenberg

Johnny is een zeer begaafd ritme gitarist en zanger. Ook hij begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en heeft furore gemaakt met Jimmy Rosenberg in de Gipsy Kids en Sinti. Ze stonden o.a. in het voorprogramma van James Brown en Mariah Carrey. Hij stond reeds op internationale festivals in Engeland, Tsjechië, Hongarije (Sziget), Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Canada, Amerika (Carnegie Hall New York).

Sani van Mullem

De ritmesectie wordt gecompleteerd door de fantastisch virtuoze bassist Sani van Mullem. Een van de allerbeste en snelste bassisten die de Rosenbergs ooit in hun muzikale familie heeft mogen verwelkomen. Theater bekendheid kreeg hij met de Gipsy Boys en pianist Jan Vayne. Zijn baspartijen zijn fenomenaal en dat is te horen op het album ‘Ready ‘n Able’ met Stochelo en Mozes Rosenberg. Dat leverde hen een tour op door Frankrijk met een dertigtal optredens.

agenda

za 4 juni 2022 19:00-23:30u
Royal Theater - Stationsplein Heerlen