• Zondag 27 november - Songs of Leonard Cohen -  Bert van den Bergh - Theater Landgraaf - 15.00
  • Zondag 27 november - Songs of Leonard Cohen -  Bert van den Bergh - Theater Landgraaf - 15.00

Zondag 27 november - Songs of Leonard Cohen - Bert van den Bergh - Theater Landgraaf - 15.00

Zanger Bert van den Bergh brengt zijn show "Songs of Leonard Cohen"

De songs van Leonard Cohen behoeven niet veel uitleg. Met zijn eerste plaat uit 1967 “Songs of Leonard Cohen” heeft hij al meteen enkele klassiekers aan de popgeschiedenis toegevoegd. “Susanne” en “So long Marianne” zijn twee goede voorbeelden daarvan. Voor Bert van den Bergh begon de kennismaking met Cohen bij zijn tweede plaat “Songs of Love and Hate” (1971).

Het programma dat Van den Bergh presenteert omvat vooral de beginperiode van Cohen tot aan de jaren ’90. De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen. De teksten worden (in het Engels) door van den Bergh met zijn donkere, behaaglijke stem gloedvol gebracht, zodat de ziel van Cohen duidelijk doorklinkt in het programma

De lovende reacties en uitverkochte zalen die Van den Bergh te beurt vallen bewijzen dat de songs van Leonard Cohen nog altijd populair zijn. Bert weet de kern van die songs te pakken, temeer ook door de topmusici die hem begeleiden. Zo zijn daar Tessa Kersten (zang), Ton Clout (gitaar) en Hans Martenz (piano)

agenda

zo 27 november 2022 15:00-17:30u
Theater Landgraaf - Kerkberg 4 - Landgraaf