• UITVERKOCHT - Songs Of Leonard Cohen - Theater Landgraaf (Kerkberg 4) - 15.00 u
  • UITVERKOCHT - Songs Of Leonard Cohen - Theater Landgraaf (Kerkberg 4) - 15.00 u

UITVERKOCHT - Songs Of Leonard Cohen - Theater Landgraaf (Kerkberg 4) - 15.00 u

De songs van Leonard Cohen behoeven niet veel uitleg. Met zijn eerste plaat uit 1967 “Songs of Leonard Cohen” heeft hij al meteen enkele klassiekers aan de popgeschiedenis toegevoegd. “Susanne” en “So long Marianne” zijn twee goede voorbeelden daarvan. Voor Bert van den Bergh begon de kennismaking met Cohen bij zijn tweede plaat “Songs of Love and Hate” (1971).

Het programma dat Van den Bergh presenteert omvat vooral de beginperiode van Cohen tot aan de jaren ’90. De songs worden op een hedendaagse, intieme wijze gespeeld en gezongen. De teksten worden (in het Engels) door van den Bergh met zijn donkere, behaaglijke stem gloedvol gebracht, zodat de ziel van Cohen duidelijk doorklinkt in het programma. Bert doet dit op geheel eigen wijze: hij vertolkt Cohen maar imiteert hem niet.

De lovende reacties en uitverkochte zalen die Van den Bergh te beurt vallen bewijzen dat de songs van Leonard Cohen nog altijd populair zijn. Bert weet de kern van die songs te pakken, temeer ook door de topmusici die hem begeleiden.


Ton Clout (elektrische gitaar)
Hanz Martenz (piano, keyboard).
Tessa Kersten (zang)



agenda

zo 12 februari 2023 15:00-17:30u
Theater Landgraaf - Kerkberg 4 - Landgraaf