• Vrijdag 23 augustus  - Michelle David & The True Tones  + DJ Soul Rabbi - OLT Valkenburg - 19.30 u - zit/staconcert
  • Vrijdag 23 augustus  - Michelle David & The True Tones  + DJ Soul Rabbi - OLT Valkenburg - 19.30 u - zit/staconcert
  • Vrijdag 23 augustus  - Michelle David & The True Tones  + DJ Soul Rabbi - OLT Valkenburg - 19.30 u - zit/staconcert

Vrijdag 23 augustus - Michelle David & The True Tones + DJ Soul Rabbi - OLT Valkenburg - 19.30 u - zit/staconcert

Michelle David & The True Tones

Opgegroeid in New York in een kerk, begon Michelle David op vierjarige leeftijd te zingen en sloot ze zich op vijfjarige leeftijd aan bij haar eerste groep, The Mission of Love. Gedurende haar carrière heeft ze de wereld rondgereisd met de Broadway-musical "Mama", bijgedragen aan succesvolle theatervoorstellingen zoals "The Sound of Motown", "Glory of Gospel" en "Mahalia" en opgenomen voor artiesten zoals Diana Ross en Michael Bolton. Dit alles gebeurde voordat ze zes geprezen gospel-geïnspireerde albums uitbracht met de True-tones.

Michelle David & The True-tones weten hoe ze een stralende avond van klassieke soul kunnen neerzetten. Met hun opgewekte grooves, krachtige vocalen en sterke melodieën hebben ze al vele festivals en talloze clubs veroverd. Naast gerenommeerde Nederlandse festivals zoals Pinkpop en North Sea Jazz, tourde de band van Spanje tot Scandinavië, waar ze overal waar ze speelden memorabele indrukken achterlieten; ze leveren een onvergetelijke live-ervaring. Bovendien is de discografie van de band geprezen; ze ontvingen een Edison-nominatie (de Nederlandse Grammy), terwijl hun vorige album "Truth & Soul" Album van de Maand werd genoemd op FIP-radio in Frankrijk en Album van het Jaar bij het radioprogramma Craig Charles' BBC Radio 6 Music. De groep deed talloze radio- en tv-optredens en werd zelfs uitgenodigd om hun muziek te spelen op de grootste nationale tv-show tijdens de Olympische Winterspelen 2022.

Michelle David (zang), Paul Willemsen (gitaar, basgitaar), Onno Smit (gitaar, basgitaar) en Bas Bouma (drums) vormen een hechte eenheid die naadloos hun individuele talenten combineert, resulterend in het kenmerkende geluid dat Michelle David & the True-tones definieert. De instrumentatie van de band, gekenmerkt door funky baslijnen, en de krachtige vocalen van Michelle David, worden een levendig tapijt in de studio. Met hun nieuwe album "Brothers & Sisters" hebben Michelle David & the True-tones een sonische reis gecreëerd die resoneert met de soulvolle geest van hun live shows, waarbij ze het publiek uitnodigen om mee te grooven op een tijdloze muzikale reis.DJ SOUL RABBI (19.30 u - 21 u)

Vanaf 19.00 u zal DJ SOUL RABBI te horen/zien zijn. Hij gaat ons in de opperste soulstemming brengen met zijn ongeëvenaarde DJ SET (hij put uit een ruim 30.000 singles). Van soul naar gospel, souljazz, funk, afrobeat en latin. Deze klasse dj staat dit jaar al voor de 10 de maal op North Sea Jazz en tourt door heel Europa. Hij stond eerder op uitnodiging van Ap Art Events in de Muziekgieterij, op Heerlen Jazz en als opener van Filmhuis Lumiére. Als sinds jaar en dag een grote hit in de Maastrichtse dans scene. De perfecte warming up voor een soulvolle show van Michelle David & The True Tones

agenda

vr 23 augustus 2024 19:30-23:00u
Openluchttheater Valkenburg