• Vrijdag 6 oktober - James Harries (UK) + Cowlins (NL)  - Gasterie de Fabel -  Aanvang 21.00 u - sta/zitconcert
  • Vrijdag 6 oktober - James Harries (UK) + Cowlins (NL)  - Gasterie de Fabel -  Aanvang 21.00 u - sta/zitconcert
  • Cowlins
  • Cowlins

Vrijdag 6 oktober - James Harries (UK) + Cowlins (NL) - Gasterie de Fabel - Aanvang 21.00 u - sta/zitconcert

Vrijdag 6 oktober komt de Britse Singer-Songwriter James Harries naar Theater Landgraaf. Deze lente verschijjnt zijn nieuwe album, de opvolger van zijn laatste release uit 2020 (Superstition).

"Altijd als ik een nieuwe plaat maak, probeer ik deze anders te laten klinken als de laatste. Maar wat ik ook doe, het is nog steeds mijn stem en gevoel voor melodie dat alles samen brengt". James Harries is een singer-songwriter en componist die anno nu deels in Engeland en deels in Tsjechië aktief is. Hij staat bekend om zijn eclectische manier van songs schrijven en zijn prachtige, zeer indrukwekkende live concerten. Hij tourde de laatste 20 jaar door heel Europa, de VS en Azië. Miljoenen mensen streamden zijn songs op Spotify en James Harries kent veel mainstream aandacht op radiozenders door heel Europa. Zijn songs ontvangen zeer goede recensies wereldwijd. Zijn nieuwe te verschijnen plaat is al weer zijn 10de album. Het wordt een alternatieve folk-pop plaat vol emoties en parels van songs.

In eigen woorden: "Dis is een therapeutisch album, opgenomen tijdens COVID", opgenomen gedurenden 18 maanden bij een vriend in de bergen. Het is wellicht mijn meest intieme en rauwe album zo ver. De bedoeling was er een solo album van te maken maar tijdens de opnames ontmoette ik enkele vrienden van het Tsechisch Symfonie orkest en heb ik 2 vrienden opgeroepen om enkele nummers in te drummen en te voorzien van gitaarpartijen. Dientengevolge verliep het opname proces geheel anders met als gevolg een briljante , multi-instrumentale plaat waar ik enorm trots op ben.

James Harries put vanavond uit zijn 10 albums tellende rijke oeuvre maar zal zeer zeker enkele parels van dit nieuwe album ten gehore brengen.


Cowlins (NL)

Cowlins

Cowlins maakt akoestische roots & folk en heeft ook in het verleden al enkele keren samen met James Harries het podium gedeeld. Cowlins, 2 dames 2 heren. Ze spelen sfeervolle nummers van hun muzikale helden met fijn verzorgde vocalen. j Denk aan o.a. Elbow, David Crosby, Ane Brun en Neil Young.


Rob Truijen Bas, gitaar, (bas)klarinet en zang
Kristy Hollands Percussie en zang
Riekje Kattenbusch Cello en zang
René Bijlmakers Gitaar, mondharmonica en zang

agenda

vr 6 oktober 2023 20:00-23:00u
De Fabel Benzenraderweg 104 Heerlen