• Zaterdag 30 april - MASSADA in concert Parkstad Limburg Theaters Heerlen - 20.30 u

Zaterdag 30 april - MASSADA in concert Parkstad Limburg Theaters Heerlen - 20.30 u

Latijns-Amerikaanse ritmes, percussie en Latin rock in een Moluks jasje: de Nederlands-Molukse band Massada introduceerde in de jaren 70 een totaal nieuwe sound in ons land. In 1979 waren ze de openingsact van Pinkpop, toen nog in Geleen. Ook nu nog zijn de optredens van de band onder leiding van Johnny Manuhutu en percussionist Nippy Noya spectaculair. Dat wordt swingen op opzwepende ritmische muziek en bekende Massada-hits, zoals Latin Dance en Sajang é.

In 1979 speelde Massada op Pinkpop en scoorde het een nummer-1 hit met Sajang é. Dit nummer is tot op heden het enige Maleis/Indonesisch getinte nummer dat in Nederland, maar ook o.a. in Duitsland en België in de hitlijsten kwam. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock/Percussion Rock betiteld. Massada pionierde door de combinatie van verschillende muzieksoorten en het uitgebreide percussie-instrumentarium.

Als erkenning voor hun pioniersrol ontving Massada in 1979 een Zilveren Harp De jury schreef in haar rapport: “De muziek is gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, techniek, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament. Kwaliteit staat voorop.”

Massada bracht in 2018 de dubbel-cd/dvd M40years Baronda Live uit Hierop staan alle grote hits. Het live-optreden begin november zullen in het teken staan van dit album; met een concert van ruim 2 uur brengt de 11-koppige band een doorsnede van haar repertoire.

Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. Poppodium NIEUWE NOR

agenda

za 30 april 2022 21:30-23:00u
Parkstad Limburg Theaters